Yumurtaları iki yıla kadar taze tutarak tavuğa bile ihtiyaç duymayacağınız bir yöntem:.
Yumurtalarınızı korumak için ihtiyacınız olan ilk şey, taze çiftlik yumurtaları satan yerel bir çiftçiye veya çiftçi pazarına erişimdir. Büyük bir kavanoz veya kova alın ve içine temiz (ama yıkanmamış) taze çiftlik yumurtaları koyun. Onları temizlemek için tek yapmanız gereken yumurtalara hiçbir kalıntının yapışmadığından emin olmaktır.
Daha sonra, bir litre su ve 1 ons asitli kireci birleştirin ve iyice karışana kadar karıştırın. Yumurtalarınızı üzerine dökün ve yumurtalarınız karışımın en az 1 ila 2 inç’ini kaplayana kadar bu adımı tekrarlayın. Kavanozu kapatın ve kileriniz veya bodrum deponuz gibi serin ve karanlık bir yerde saklayın. Doğru şekilde yapılırsa yumurtalarınız iki yıla kadar dayanabilir veya en azından kış mevsimini atlatmanıza yardımcı olabilir.
Yumurtalarınızı yıkama uyarısından kireç suyunun yumurtalarınıza sızmasına ve bozulmasına neden olacağınızı belirtiliyor. Ek olarak, bu işlemin marketten satın alınan yumurtalar için işe yaramadığını bilmek isteyeceksiniz, bu nedenle bunu denemek istiyorsanız özellikle çiftlikte üretilen taze yumurtaları aramanız gerekecektir.
Yumurtaları depodan çıkarmaya hazır olduğunuzda, kırmadan ve tüketmeden önce mutlaka durulayın. Ve son olarak, bu koruma işlemi yumurtayı mühürlediğinden, eğer onu haşlamak istiyorsanız, önce bir itme iğnesi kullanarak içine bir delik açın. Bu, basıncı azaltacak ve yumurtanın kaynarken patlamasını önleyecektir.